Las deoparte orice discutie despre “De ce trebuie sa fim doar de Craciun mai buni?” si chiar te indemn foarte deschis sa te opresti un minut, sa citesti acest post, sa trimiti apoi un sms, sa iei un bilet la un concert, sa ii arati sefului cum poate face o fapta buna fara sa scoata un RON din buzunar sau doar sa scrii un post pe blog ori sa donezi o carte.
Pe bunatatea noastra de Craciun se bazeaza multe cauze. Acesta-i adevarul! Te invit de aceea sa te gandesti la una din aceste initiative cu mult suflet. Te rog!
Salvati Copiii Romania – Republika a creat o aplicatie de Facebook pentru sustinerea donatiilor catre “Salvati Copiii“. Sustin de ceva vreme activitatea acestei organizatii si va invit sa oferiti o donatie de 2 euro prin sms la numarul 890.
Sustine UNICEF – Un proiect de strangere de donatii online pentru reducerea abandonului scolar. Daca esti blogger poti ajuta printr-un post despre importanta educatiei in dezvoltarea ta. Toate insemnarile vor fi apoi publicate intr-un ebook, ce va fi comercializat, banii obtinuti urmand a fi donati.
Salveaza vieti – Companiile pot dona pana la 20% din impozitul pe profit. Aceasta facilitate este putin cunoscuta de catre mediul de afaceri din Romania, insa foarte usor de implementat din punct de vedere contabil. Poti directiona aceste fonduri catre Asociatia “Salveaza Vieti”, ce lupta pentru infiintarea primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania. (via)
Muzica pentru viata – Miercuri, 15 decembrie, orele 21:00, are loc un concert caritabil cu Vita de Vie, Suie Paparude, Les Elephants Bizarres si Dj Gojira, in clubul “Kulturhaus”. Misiunea acestui proiect este de a strange o parte din suma ramasa pana la plafonul de 20.000 de euro propus, suma necesara dotarii unei camere sterile de terapie intensiva cu filtre de aer si aparatura, din cadrul Spitalului Marie Curie din Bucuresti. (via)
Sustine Educatia – Campania “10.000 de carti pentru 3000 de copii” va avea loc in perioada 17-18 decembrie si consta in colectarea de carte pentru copii (in marea lor majoritate) din zone rulale. E vorba de volume din lectura obligatorie si suplimentara pentru scoala primara, generala si liceu, carti de povesti, ilustrate, cu abtibilduri sau cu puzzle-uri, atlase, culegeri de matematica sau literatura, carti de specialitate, dictionare de limbi straine, DEX si DOOM. Listele complete intocmite de profesori pot fi citite aici.