De câte ori anunţ pe blog, într-o conferinţă sau training in-house că social media a mai trecut un prag de cinste în România, cineva se găseşte inevitabil să întrebe: Dar câte dintre conturi sunt false?
Întrebarea e una normală şi am zis mereu că procentul – oricât de mare ar fi – nu este relevant. Un infografic realizat de Ghost Proxies ne oferă un răspuns compilat din mai multe surse.
De pildă, pe Facebook ar fi 11,2% conturi false, chiar dacă reţeaua face mari eforturi să le depisteze. Pe Twitter şi Instagram procentul conturilor false ar fi la nivelul de 8,5% şi respectiv 10%.
Deşi procentele sunt importante, ar trebui să punem mai degrabă accentul pe însăşi menirea reţelelor sociale: crearea unei interacţiuni între utilizatori. Interacţiunea adevărată şi valoroasă se realizează, cel puţin deocamdată, cu oameni reali.
Sursa foto: © Gstockstudio1 | Dreamstime.com
Cred ca daca aduni la conturile fake si pe cele inactive procentul devine totusi relevant.
Gabi, in Romania, 40% dintre locuitori nu au intrat niciodata pe Internet. 40% e un procent mare si cu toate astea Internetul e relevant la noi si fara ei. Ce vreau sa spun e ca e bine sa ne concentram pe cei existenti si relevanti.
Chiar imi puneam la un moment dat intrebarea asta. E interesant cand cineva si raspunde la ea. Oricum e de asteptat deoarece marketingul s-a mutat destul de mult si online si aud de la oameni care spun ca majoritatea clientilor le vin de pe retele ca Fb, unde nu iti folosesti contul tau ca nu vrei sau nu trebuie
[…] mic ghid aici si […]