Nu am raspuns la multe lepse primite in ultima vreme. Din lipsa de timp. Am vazut insa ieri la Adrian un post care ma viza si pe mine si instant mi s-au aprins in cap niste beculete.
Adrian pune trei intrebari si ma invita sa raspund:
- Tu practici autocenzura pe blog?
- Ce fel de informatii nu apar?
- Care sunt stirile pe care nu le-ai da niciodata?
Vazand acest post mi-am adus aminte de o insemnare inceputa acum cateva luni care nu a vazut lumina blogului. Era o insemnare despre politica editoriala a blogurilor.
La o dezbatere recenta, m-am ridicat si am zis ca blogurile nu au politica editoriala. Cineva mi-a spus ca ba da, au. M-am gandit putin si am ajuns sa ii dau dreptate. Ba mai mult, mi-am zis ca unii bloggeri ar trebui sa isi declare politica editoriala.
Nu vreau sa bat moneda pe acest subiect. Cred ca un blog e ceea ce vrei tu sa fie, nu ceea ce iti spun altii ca este! Motiv pentru care nu ma voi lansa in a da lectii de blogging. In plus, nu vreau starnesc blogosfera ca la inceputul anului, cand s-a discutat despre “codul bunelor practici”. Am sa postez insa politica mea editoriala candva la inceputul anului viitor.
Iata si raspunsurile mele la intrebarile lui Adrian:
- Desigur, mi se pare firesc sa nu scriu pe blog tot ce imi vine in minte sau la gura. Altii probabil doar pentru o gura sloboda isi intretin blogul. Insa ar trebui sa vad – si asta e un exercitiu personal – daca ma cenzurez de la lucruri care se incadreaza in “politica mea editoriala”.
- Nu apar “zvonuri periculoase” si lucruri “scoase din putul gandirii”, asa cum am vazut ca se practica in alte parti.
- Stirile de la ora 5.
Mai departe, oricine doreste poate prelua leapsa de la mine.
Eu nu i-as zice politica editoriala, ci oleaca de bun simt. Si protestez oficial fata de sistemul greoi de a pune un comment pe blogul asta.