Miliarde de cafele sunt consumate zilnic în întreaga lume, acasă, la birou, în mișcare sau în diverse localuri. De altfel, cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial, fiind un boost de energie dimineața sau pe timpul zilei, prilej de socializare cu prietenii sau partenerii de afaceri și un ritual adevărat pentru mulți oameni din diverse culturi.
Cafeaua este și un ritual zilnic pentru mulți consumatori, mai ales pentru cei care aleg să o prepare singuri acasă sau la birou, cu unul dintre multele tipuri de aparate automate sau manuale existente.
Dacă ești în căutarea unui espressor și încă nu te-ai decis asupra modelului, am pregătit un ghid scurt și la obiect, care sper să fie util în alegerea aparatului potrivit.
Ce întrebări să îți pui înainte de a alege un aparat de cafea?
Cel mai ușor mod de a alege un espressor este să îl cumperi pe cel pe care l-ai văzut într-o vizită recentă la cineva acasă sau la birou. Ori intri pe eMAG, scrii espressor în caseta de căutare și apoi ordonezi rezultatele după numărul de recenzii (te uiți și la stelele primite).
Însă dacă mergi într-un magazin sau îți faci propriul research înainte, trebuie să răspunzi la câteva întrebări înainte:
Care este bugetul meu? Prețurile espressoarelor variază semnificativ, de la câteva sute de lei până la câteva mii. Stabilirea unui buget te va ajuta din start să îți restrângi opțiunile.
Ce fel de cafea îmi place? Dacă ești un fan al espresso-ului simplu, un espressor basic ar putea fi suficient. Dacă preferi latte-uri, cappuccino sau alte băuturi pe bază de cafea cu lapte, vei alege poate un model cu opțiunea de spumare a laptelui.
Ce tip de espressor prefer? Există espressoare manuale, semiautomate, automate, superautomate și cu capsule. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Contează cât de mult vrei să controlezi procesul de preparare a cafelei și de cât de mult timp ești dispus să dedici pentru o ceașcă de cafea.
Cât de mare să fie espressorul? Spațiul pe care îl ai disponibil în bucătărie pentru un espressor poate influența clar alegerea. Unele espressoare pot fi destul de voluminoase și mai greu de manevrat în spații mici.
Cât de ușor este de întreținut și curățat? Toate espressoarele necesită o anumită întreținere, inclusiv curățare, decalcifiere și, în cazul unor modele, schimbarea filtrelor de apă. Vezi înainte de achiziție pe site-ul producătorului cât de des trebuie făcută întreținerea.
Cât de mult contează cum arată aparatul? Deși funcționalitatea este esențială, s-ar putea să îți dorești un aparat care să se integreze în stilul bucătăriei tale.
Ce spun recenziile? Cercetarea recenziilor și a evaluărilor online poate oferi informații valoroase despre fiabilitatea și performanța diferitelor modele.
Ce mărci de espressoare sunt populare astăzi?
Mai toți producătorii mari de produse electrocasnice au în portofoliu și o gamă de espressoare, precum Philips, Bosch, Siemens, BEKO, Electrolux, Miele etc. La acestea se adaugă și brand-uri cu recunoaștere largă în lumea cafelei, cum ar fi De’Longhi, Nespresso, Breville (Sage), Saeco, Krups, Gaggia sau Jura.
Și pentru că tot am spus că recenziile contează și că poți filtra pe eMAG ușor rezultatele după apreciereile primite, iată o selecție de aparate pe care să le luați în considerare.
Eu detin un espresor Nescafe ce foloseste capsule si mi se pare ca am facut cea mai buna alegere. Capsulele speciale pentru el se gasesc in absolut orice magazin, iar cafeaua pe care o livreaza este foarte buna.
Eu detin un expresor foarte vechi si de ceva timp ma bate gandul sa il schimb cu unul nou si mai performant. Cel vechi imi cam face figuri si sunt zile in care ma enerveaza. Multumesc foarte frumos pentru sfaturi! O sa tin cont de ele atunci cand o sa imi aleg un expresor nou.