Antreprenor cu ștate vechi, Mugur Frunzetti a lansat, recent, aplicația mobilă Stay Safe, ce monitorizează zona în care se află utilizatorul și îl anunță atunci când apare un pericol, indiferent de natura acestuia: dezastre naturale, accidente auto sau orice alt tip de incident.
Unul dintre obiectivele aplicației este să avertizeze utilizatorii în cel mult trei minute de la apariția unui pericol printr-o notificare inițială ce va fi urmată de update-uri periodice. Astfel, Stay Safe devine o sursă rapidă și sigură de informare pentru abonați, la nivel internațional.
Cum a apărut ideea unei astfel de aplicații? Într-o lume în care pericolele sunt la tot pasul, este important să poți afla din timp despre orice fel de eveniment care ți-ar putea amenința siguranța sau chiar viața.
“În urmă cu un an, mă aflam cu familia în superba insulă portugheză Madeira. Într-o zi, stând relaxat în piscină și jucându-mă cu copiii, văd fum ridicându-se din spatele unui vârf și mai înalt. Am întrebat și am aflat că sunt incendii de pădure, dar am fost asigurat că nu este niciun pericol. Uitându-mă în jur și văzând că sunt înconjurat doar de pădure, că pot pleca de pe insulă doar cu ferryboat-ul care este la 30 de minute de mers cu mașina dacă nu este panică pe șosele și care oricum poate prelua maxim 5% dintre cei aflați pe insulă în câteva ore, nu mă simțeam deloc în afara oricărui pericol. A doua zi, fumul era și mai gros. Am decis să plecăm, deși mai aveam de stat încă o zi pe insulă și cei de la hotel îmi repetau că nu este niciun pericol. După 2 zile… erau sute de răniți, 3 morți, mii de evacuări de urgență. Am simțit că aș avea nevoie să îmi spună cineva când apare un pericol, ca să pot lua măsurile de precauție în liniște, înainte de panica generală”, povestește Mugur Frunzetti, fondatorul aplicației Stay Safe.
Imediat ce apare un potențial pericol, echipa securitate, care lucrează 24/7 și monitorizează toate zonele globului, lansează o notificare către utilizatori. Ulterior, la intervale de 1-3 minute, se revine cu update-uri, dacă acestea există, se aduc clarificări și, mai ales, sunt actualizate informațiile despre cum să evite fiecare pericolul (unde să stea, unde să se deplaseze, ce măsuri de siguranță să pregătească etc.). Aplicația costă 9,99 dolari/ lună.
Pretul este excesiv pentru ce ofera aplicatia (o stare de spirit). De ex de acesti bani oricine si-ar face abonament la Spotify. Aceasta aplicatie nu are aceiasi valoare nici pe departe.
Ca sugestie antreprenorii ar trebui sa porneasca de la 0.99.. pe an. Si sa imbunatateasca aplicatia pe baza feedback-ului primit, daca prinde la public. Apoi pot creste pretul cu versiunile viitoare daca e cazul.
Cred ca nu vor avea nici 10 useri platitori in 2017. Le recomand un bun blog pentru SaaS scris de un VC cat de cat de notorietate: http://tomtunguz.com.
[…] Sau, dacă 10 dolari pe lună nu sunt mare lucru pentru tine, poți reduce lista aplicațiilor mai sus indicată la o singură aplicație care să te țină la curent cu toate evenimentele de risc din apropierea locului în care te afli, în vacanță sau în călătorii cu alte scopuri. StaySafe e aplicația și poate fi descărcată atât pe smartphone-uri cu SO Android, cât și iOS. Poți citi mai multe despre aplicație aici. […]