În urmă cu 10 ani, Yahoo domina “piaţă” webmail de la noi. Cred că în continuare are cele mai multe adrese de mail din ţară, deşi poate multe dintre ele au fost abandonate. Yahoo Mail a însemnat pentru mulţi adresa de e-mail.
Dar ca unul care a prins Hotmail în anii lui de glorie şi a folosit adrese pe multe platforme de la USA.net la Home.ro, pot spune că apariţia Gmail în 2004 a fost o gură de are proaspăt. A oferit încă de la lansare 1 GB per cont şi a venit cu o viziune nouă asupra comunicării pe e-mail.
În 2008, Gmail ne-a propus primul upgrade interesant. A lansat Gmail Labs, o colecţie de opţiuni foarte utile (pe măsură ce au crescut în număr). Ceea ce a adus un suflu nou. Dezvoltarea reţelelor sociale şi schimbarea modului în care comunicăm direct (Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp, Snapchat, Skype etc) a pus bătrânul e-mail în faţa unei întrebări existenţiale: “Îşi mai are rostul?”.
Personal, consider e-mail-ul drept cel mai util mediu de comunicare online, insa admit că a rămas un pic în urmă, că are nevoie să se reinventeze. Dar despre asta voi vorbi în alt “episod”. Acum vreau doar să va arăt cum mi-am îmbunătăţit eu contul de G-mail cu câteva ajutoare externe.
WiseStamp
Îţi creează o super-semnătură pentru mesajele tale, după câteva modele. Este prima “aplicaţie” de Gmail pe care cred că am folosit-o.
www.wisestamp.com
Rapportive
Mi s-a părut o superidee când a apărut. Pe o coloana îţi afişa detalii de contact din reţelele sociale despre cei cu care te angajezi într-o discuţie pe mail. A fost cumpărată de LinkedIn.
www.rapportive.com
Find Big Mail
O altă găselniţă care mi-a fost utilă când ajungeam cu spaţiul de stocare la limită. Îmi “scana” contul de Gmail şi îmi eticheta mesajele foarte mari. La final primeam un raport complet al inbox-ului.
www.findbigmail.com
Boomerang For Gmail
Mi-a plăcut atât de mult ideea încât aproape aş fi plătit abonament la ei. Boomerang te lasă să programezi (gratuit 10) mesaje pe zile şi ore. În acelaşi registru intră şi Right Inbox.
www.boomeranggmail.com
Yanado
Abia ce l-am instalat. Nu îl folosesc încă. Promite însă că pot foarte uşor să transform e-mail-urile în task-uri şi să reuşesc aşa să duc la bun sfârşit mai multe lucruri.
www.yanado.com
Gmelius
Această extensie pentru Chrome promite să îţi facă experienţă cu Gmail mai frumoasă şi mai curată. Ai mai multe opţiuni la îndemână pe care le poţi activă gratuit. Găsesc deja utile câteva.
www.gmelius.com
Hubspot Sidekick
Am lăsat la final piesă de rezistenţă. Sidekick îţi arată când cineva îţi citeşte mesajele trimise. Îl folosesc de câteva zile şi până acum, chiar dacă oferă acoperire limitată în versiunea free, mi-a fost de mare ajutor. Aceeaşi funcţie ar avea şi mxHero Toolbox.
www.getsidekick.com
Orice alte sugestii sunt binevenite!
Sursa foto: © Danieloizo | Dreamstime.com
De Boomerang și Rapportive știu.
Tare Wisestamp (acum mă joc cu ea)
Yesware.
incearca si activeinboxhq.com
În loc de Sidekick eu folosesc http://bananatag.com/, parcă se mișcă mai repede.
[…] GMAIL 7 resurse care îți fac contul de Gmail mai bun […]
Dacă vrei notificare pentru emailurile la care nu ai primit, încă, răspuns (adică trimiți emailul și într-un număr stabilit de zile, dacă nu ai răspuns, mailul se întoarce în inbox)
Mail-Trail for Gmail – Magazinul web Chrome : https://chrome.google.com/webstore/detail/mail-trail-for-gmail/agljmahimkdgimhkkhigpefdgmhfciea
Două funcții care nu sunt externe, ci interne, în Gmail Labs, dar foarte utile:
Funcția Undo Send din Gmail Labs:
Undo sending your mail – Gmail Ajutor : https://support.google.com/mail/answer/1284885?hl=ro
Și Canned Responses, tot din Gmail Labs:
Quick Gmail Trick: Pre-Write Email Messages with Canned Responses – TIME : http://time.com/12436/quick-gmail-trick-pre-write-email-messages-with-canned-responses/
… Ar mai fi și:
Gmail Offline – Chrome Web Store : https://chrome.google.com/webstore/detail/gmail-offline/ejidjjhkpiempkbhmpbfngldlkglhimk?hl=en
“Gmail Offline beta is a Gmail app built to support offline access, allowing mail to be read, responded to, searched and archived without network access. After first start-up, Gmail Offline will automatically synchronize messages and queued actions anytime Chrome is running and an Internet connection is available. More than just an offline app, the streamlined user interface, based off Gmail’s popular tablet interface, provides extremely fast response time with a pure, email focused experience.”
Ăsta de la Hubspot e cam intruziv
Yesware e super tool. Vi-l recomand.
Ai uitat de Steak, un CRM simpatic potrivit pentru freelanceri.
https://www.streak.com/
N-am uitat, Catalin. 🙂 Am pus doar ce folosesc eu. Mersi de sugestie.
habar nu aveam, pana azi, ca pot vedea daca cineva mi-a citit e-mailul. Multumesc
Find Big Mail este relativ inutil, poți face chiar tu același lucru astfel:
cauți în Gmail “larger:2m” și îți găsește toate emailurile mai mari de 2 megabytes. Caută “larger:10m” șamd.
grupează comanda asta cu “older_than:2y” pentru 2 ani, sau 3m pentru trei luni șamd.
Poți căuta inclusiv “larger:3m older_than:5y” și apoi un select all și stergere.
eu gasesc util find big mail. e destul de vechi. posibil la acea vreme sa nu fi putut cauta cum zici tu sau sa nu stim noi cum sa cautam. in plus, dupa ce il folosesti fiecare mesaj cu attach mare are un label find big. cumva e mai simplu sa dai click pe label din cand in cand si sa faci curat.
Eu folosesc MailTrack pentru a vedea daca destinatarul a citit mail-ul si mi se pare foarte ok, nu as folosi altceva!
https://mailtrack.io/en/
[…] 7 resurse care iti fac contul de Gmail mai bun […]
[…] 7 resurse care iti fac contul de Gmail mai bun O multime de aplicatii care iti fac viata mai usoara cu […]
Thanks for mentioning Yanado, really appreciated in this very early stage.
We also started a series of reviews of Gmail productivity tools. You can find those on our blog http://yanado.com/blog
You might find it interesting and good enough for translation to Romanian.
Nu l-am testat, dar ideea e mişto: https://www.rebump.cc/