MANAFU*

Abonamente Evensys

In cautarea experientelor inedite

Spuneam recent la o conferinta ca una din abordarile actuale in comunicarea de marketing implica oferirea unei experiente inedite fie bloggerilor, fie publicului larg. Exista in acest moment un anumit grad de plafonare in comunicarea brandurilor. Lucrurile “banale”, care se fac de ani buni, nu te mai scot din “multime”. De aceea, tot ce este iesit din comun are sanse mai mari sa atraga atentia.

Am avut recent ocazia sa particip la o asemenea experienta deosebita, la invitatia Dunhill, cu ocazia lansarii editiei Fine Cut Special Reserve. Brandul a mizat pe o activare “la inaltime”. A organizat pe plaja din Mamaia-Navodari o serie de cine speciale la 50 de metri deasupra solului, prin adoptarea conceptului international “Dinner in the Sky“.

Cum a fost? O cina linistita!
Am ajuns cu o ora inainte de “ridicare”. M-am oprit in spatiul amenajat de Dunhill si am privit cum se pregateau cei dinaintea noastra sa urce. Mai multi oameni in uniforme – staff-ul tehnic – se asigurau ca fiecare invitat este bine legat. Sau mai corect spus, confortabil asezat. Totul parea OK, asa ca am inceput sa socializez, alaturi de un pahar de prosecco.

“Cum ti se pare?”, m-a intrebat cineva. “La inaltime”, am raspuns usor expeditiv, neavand o idee clara despre ceea ce urma sa “mi se intample”. Cunosteam conceptul inca de la aparitia sa. Stiu ca a avut un articol in publicatia la care lucram la acea vreme. Am vazut ca fusese declarat drept unul dintre cele mai inedite 10 restaurante din lume. Intelegeam ce inseamna “cina la inaltime”, dar nu aveam o experienta similara cu care sa fac comparatie.

Nici macar nu puteam sa o compar cu cina de pe Space Needle, din Seattle, un punct de atractie important, ce iti propune un revolving restaurant, plasat la 150 de metri. Ori cu vizita la Panglin Hotel (pe atunci Hilton), in Shenzen, care are, de asemenea, un restaurant care se roteste la etajul 50, de data aceasta la peste 200 de metri.

Urma sa fiu la doar 50 de metri deasupra solului, in aer liber. Aici era diferenta si atractia. Cum poti sa ai o cina linistita, fiind suspendat de o macara?

Am urcat si nu mai voiam sa cobor
A venit timpul sa cuceresc cerul. “Alege un loc pe colt”, mi-a suflat cineva. “Vei vedea mult mai bine. Scaunul se roteste”. Scaunul se lasa si pe spate, dar urma sa aflu asta mai tarziu.

Am fost “inhamat” foarte bine intr-un scaun ce seamana cu cele din salile de gaming, in care copii se intrec in diverse competitii auto virtuale. Am “verificat” platforma cu privirea si piciorul. Parea foarte bine inchegata.

Instructiunile au fost simple. “Nu desfaceti legaturile!”. Si de aici au inceput glumele: “Vreti sa facem schimb de locuri?”, “Daca vrea cineva sa coboare, sa imi ia si mie ceva de la masina?”.

Inaltarea a fost lina. Doar daca priveai in jos, realizai ca esti in miscare. Sistemul e foarte bine gandit. Nu iti da palpitatii. Oprirea e la fel de lina, aproape insesizabila. Iar din acel moment, platforma incepe sa se invarta usor. Ma asteptam la o rotatie la 360 de grade, insa am avut parte, in acea seara, de o miscare mai mica. Oricum nu a contat prea mult, caci experienta adevarata este la masa. Si inca un lucru. Am urcat 22 de persoane. Am coborat 22. Ceea ce a contat cel mai mult, nu?

Primele minute trec un pic mai greu. Staff-ul de la “bord” pregatea cina, iar eu si comesenii mei incepeam sa ne cunoastem. Aveam cu noi un bucatar, un somelier si un fotograf, care ne servea cu drag atunci cand nu facea poze. Lumea se destinde incet-incet, incepem sa glumim, sa ne impartasim povesti si sa degustam cateva feluri de mancare si o serie de vinuri recomandate.

“Ce face sa fie speciala aceasta experienta?”, m-a intrebat cineva mai tarziu.

Am stat o ora in aer si nu stiu cand a trecut timpul. La coborare, chiar imi doream sa mai urc o data. Sau poate sa mai ramanem un pic.

“Dinner in the Sky” e genul de incercare care nu trebuie ratata. E ceva cu adevarat inedit. Si de povestit. Iar daca grupul se cunoaste, daca exista o tema, un interes comun, cina este si mai reusita. Pentru mine a fost un moment bun de relaxare.

Dunhill a preluat ideea cinei la inaltime pentru a crea seria de evenimente “Moments in the Sky”, care este dublata de activarile “Moments in the Sand”, pe aceeasi plaja din Mamaia-Navodari, unde, intr-un spatiu special amenajat, turistii au parte de alte experiente exclusive.

1 comentariu

  1. […] tot citisem în ultima vreme despre ideea de “dinner in the sky” – prima oară, la Cristi Manafu, – am avut ocazia să încerc, la rîndu-mi, experienţa. Dacă n-ai rău de înălţime, cina la […]

Comentează