Aparitia iPhone a fost nu doar un pas inainte in evolutia terminalelor mobile, ci si motivatia pentru producatorii de telefoane, inclusiv Apple, de a accelera inovatia. Sa ne gandim doar la anii premergatori iPhone. Care au fost inovatiile perioadei? Ecranul color, soneriile polifonice, Internetul mobil. Mai spuneti voi. Sa ne gandim acum la ce a devenit telefonul mobil si cate optiuni si facilitati include astazi. Apple a creat emulatia care a condus la volumul de inovatii de astazi, in domeniu.
Pe Kickstarter, o companie cauta finantare pentru o noua inventie: micro kinetic charger. Este, in fapt, o husa cu incarcator pentru iPhone 4/ 4S si iPhone 5, care alimenteaza telefonul atunci cand e scuturata. Pe scurt, ati agitat telefonul timp de 30 minute, ati incarcat telefonul pana la 20%. Pentru o incarcare completa, ar trebui sa il agitati timp de 3 ore. Ma rog, nu e o solutie confortabila, iar husa nu arata deloc bine, insa e un prim pas spre o noua revolutie in industria terminalelor mobile.
Proiectul abia a fost lansat pentru crowdfunding. Sunt chiar curios daca va strange banii. Sunt si mai curios daca un producator mare – poate chiar Apple – va prelua ideea, daca o va rafina si o va transforma in the next big thing, caci ar fi ceva important. Intr-o lume in care avem putere mare de calcul, tot felul de aplicatii, camere cu multi megapixeli, suferim cel mai mult dupa o baterie buna.
Nu este o solutie buna pentru toata lumea. Petrecaretii ramasi fara baterie la telefon risca sa si-l sparga agitandu-l pentru a se incarca :))
@Mariana, cu niste dubstep se rezolva, nici nu trebuie sa-l scoata din buzunar.
Ideea unui incarcator bazat pe miscare nu e rea, dar ar trebui conceput sub forma unei bratari sau accesoriu care sa poata fi purtat la mana sau la picior.
Nu vad pe nimeni sa isi agite telefonul o jumatate de ora pentru a il incarca 20%.
Si daca stau toata ziua la calculator … ?
Sa nu uitam ca la Barcelona a fost prezentata folia de 1 euro care permite incarcarea bateriei telefonului de la o sursa de lumina. 😉
Si eu cred ca e mai bine sa fie purtat la picior. Mainile le mai folosim la mouse si tastatura, dar picioarele nu prea, iar noi suntem proiectati pentru miscare 🙂
[…] sursa: manafu.ro […]