In Romania, 25% dintre tineri sunt someri, a spus Zoltan Kazatsay, directorul Direcţiei Ocupare din cadrul Comisiei Europene. Ieri, am dat pe Twitter stirea de la Mediafax. Dragos Novac mi-a raspuns ca in Spania, procentul ar fi de peste 40%. Reactia mea (fara sa o dau pe Twitter) a fost: “Bine ca nu suntem in Spania!”. Apoi mi-am vazut de treaba.
Azi dimineata citesc pe site-ul New York Times articolul “Spain Recoils as Its Hungry Forage Trash Bins for a Next Meal“, din care va redau partea de inceput.
At first glance, she looked as if she might be a store employee. But no. The young woman was looking through the day’s trash for her next meal. Already, she had found a dozen aging potatoes she deemed edible and loaded them onto a luggage cart parked nearby…
Such survival tactics are becoming increasingly commonplace here, with an unemployment rate over 50 percent among young people and more and more households having adults without jobs. So pervasive is the problem of scavenging that one Spanish city has resorted to installing locks on supermarket trash bins as a public health precaution.
Daca ii intrebi pe oamenii din business de la noi, iti vor spune ca 2012 a fost un an foarte greu. Cred ca e cel mai greu din toata criza. Daca te uiti in jurul tau, vezi totusi altceva. Ieri am dat peste o mare aglomeratie la IKEA, am gasit cu greu un loc de parcare la mall-ul de alaturi, iar seara m-am strecurat, la fel, cu greu printre mesele pline din Centrul Vechi.
Ce poti sa mai crezi? Iti doresti doar sa nu ajungem ca Spania.
Salut, bine te-am regăsit.
1. Şomajul nu cuprinde doar tinerii; să vezi ce bine e când te cuprinde după 40 de ani.
2. În România se fură încă într-o veselie. Mai ales evaziune fiscală.
Acesta este paradoxul românesc. De fapt nu numai.
În Grecia este la fel. Tara e în criză, dar grecii roiesc în cafenele.
Pe de altă parte, nu-i de mirare că-ți pui un semn imens de întrebare în legătură cu „vacarmul”, de la Băneasa. În fiecare weekend este supra(extra)plin, dar așa își petrec românii timpul liber… De aceea, au apărut atât de multe mall-uri în România, investitorii au văzut cât de bine prind. În alte țări nu-i așa ( Germania, de exemplu. Nemții în weekend ies la aer curat.)
Șomeri…statistic 25%, dar fără loc de muncă sunt mai mulți.
În concluzie, 🙂 românii par că o duc ai bine, deoarece există o susținere intrafamilială, fie monetară, fie cu produse. Cred :)) E doar o părere…
O fii românul cum o fi, dar știm să ne ajutăm între noi. Nu-mi doresc să fiu nicăieri, decât în țara mea! Cred foarte mult în ea, că pot face ceva! Și sunt mulți care au crezut că în afară se află mierea și laptele, dar adevărul este că doar gunoiul există, care din păcate și pe ăla te zbați să îl găsești!
Sunt in Spania. Se exagereaza. 🙂
Imi doresc sa ajungem din urma Spania pentru ca suntem in urma lor cu 90 de ani ca mentalitate si ca infrastructura. Au probleme grave, dar la ei luminita se vede, la noi in Romania lumina sa stins… noapte buna!
Ovidiu, apropo de infrastructura http://www.andreipotorac.com/caile-ferate-romanesti/ – mers acum 3-4 zile.
bucurestiul totusi sta mult mai bine decat restul tarii la somaj. nu zic, si mall-urile din restul tarii sunt pline de multe ori dar cand e vorba de cumparat…mai putini se inghesuie.