Se intampla in America. Cu sapte luni inainte de alegeri, analistii spun ca persoanele care scriu in retelele sociale despre politica si au pareri diferite fata de audienta isi pot pierde prietenii. Poti primi “unfriend” daca prietenii tai nu sunt de acord cu tine sau daca postezi prea des despre politica ori daca dezbati intens probleme politice. Mai multe detalii pe eMarketer.
Sunt foarte curios cum vedeti voi efectul in Romania. Daca imi amintesc bine din alegerile trecute, posturile despre politica pe blogurile generaliste se bucurau mereu de popularitate.
Partea cu parerea diferita conteaaza, poti sa scrii si despre faina la kilogram, daca tu esti proTitan si cititorii sunt proDobrogea 3 nule pentru cozonaci atunci pierzi.
daca traiesti doar pentru a primi aprobarea celorlalti, succesul in online va fi foarte iluzoriu si scurt
Mie nu-mi place sa citesc politica, nicaieri. Iar daca se intampla sa gasesc politica pe un blog pe care-l citesc de mult (de cele mmai multe ori personal), isi pierde valoarea in ochii mei.
Contează foarte mult abordarea. Dacă tonul este unul categoric ai pierdut. Dacă scrii sub formă de părere e altceva. Totul e să nu lași impresia că ești cel mai deștept sau că deții adevărul absolut. Asta cred că se aplică peste tot, nu numai în felul de abordare ale articolelor.
Eu cred ca la noi prind foarte bine, doar sa nu exagerezi pe blogul personal cu numarul de posturi. Ne place sa comentam mult!
Da, in Romania temele politice prind foarte bine: Sutu, Dutuleasca, etc. Cred ca in ultima perioada s-a dezvoltat acest interes pentru politica, poate si datoria evenimentelor din Pta Universitatii. Nu s-a mai discutat asa mult politica din in ’89.
Acelasi lucru s-ar intampla si la noi. Nu vorbim despre bloguri politice care oricum prezinta aceleasi caracteristici in ceea ce priveste polarizarea ca si intreaga societate, ci despre blogurile generaliste. Orice parere pro una din parti va fi amendata imediat de cei care sunt de partea cealalta parte a baricadei, indiferent daca argumentatia ar sta in picioare.
Cat despre interesul fata de politica, ma indoiesc. Blogosfera, in special cea politica, si-a atins punctul culminant cu ani in urma. Era intr-o perioada de efervescenta si aveai ce citi. Azi, numeri pe degete blogurile politice pe care le poti citi. Restul sunt copii fidele ale razboiului din media. Blogosfera nu face nota discordanta si e la fel de polarizata.
Hm… depinde acum şi de categoria cititorilor. Dacă sunt persoane care vor să dezbată, cărora le place polemica, atunci tot înainte. Dacă nu… atunci e grav.
Eu propun sa scriem de pitipoance si violuri. Asta cu siguranta aduce trafic si nu ne da nimeni unfriend. De ca sa ne pierdem vreme discutind despre politica, politici sau politicianism.
Senzational! Manafu are dreptate !