“Nu am auzit, nu ştiu despre ce este vorba. Nu mă interesează proiectul”, a spus Costel Meca, din Brăila, care are un hectar de teren luat în arendă şi 20 de oi. Declaratia este luata din articolul Ziarului Financiar despre site-ul de 25 de milioane de euro lansat ieri de Ministerul Agriculturii.
Daca parcurgem articolul, vedem ca acest buget imens este alocat unui program dedicat fermierilor, ce include trimiterea unui newsletter, tiparirea de brosuri si organizarea de evenimente. Banii provin din fonduri europene.
Sunt convins ca toata partea de productie in acest proiect consuma o buna parte din buget, insa eu sunt curios sa vad cati bani au alocat strict pentru comunicarea online si website. Mai mult, m-ar interesa sa aflu ce vor masura la final, cum vor sti ca proiectul a avut sau nu succes.
Proiectele europene sunt prezentate si explicate undeva? (via)
Salut.
A fost lansat astazi cu Copyright din 2011. Probabil au uitat sa updateze. Ca na…pentru 20milioane nu mai te uiti intr-un footer. Au folosit un template din franceza (sau firma care l-a facut este franceza..vezi http://www.rndr.ro/Construccion.asp). Probabil i-au presat dead-line-ul proiectului…zic…dar totusi sa lansezi un proiect care e ‘terminat’ in proportie de 10%…suna putin romanesc.
Nu as putea sa spun care ar fi valoarea reala a acelui site dar daca ar trebui sa platesc acea “opera” si avand in vedere ca nu este 100% functionala, mai mult de 200 euro n`as da.
Proiectele europene ar trebui sa fie explicate in cel putin 2 locuri:
1) pe site-ul celui care administreaza banii: aici cred ca e Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit: http://www.aprdp.ro
2) pe site-ul proiectului sau al initiatorului de proiect, adica :site-ul http://www.rndr.ro si site-ul Ministerului Agriculturii
Oricum, proiectul acesta pare a fi un proiect strategic si deci, un pic mai special 😉 De ce? Pentru ca proiectele strategice pot fi initiate de aceeasi entitate cu rol in administrarea banilor, adica de Ministerul Agriculturii care se presupune ca are ceva autoritate fata de APDRP! 😉
Cristi, la fel ne putem intreba de ce au fost finantate cel putin 4-5 proiecte de e-learning, dar fiecare este “dezvoltat” pe o platforma diferita.
Sau de ce una din primele interventii al noului MCSI vorbeste tot despre realizarea unui proiect care sa concureze sectorul privat ? http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-11747498-razvan-mustea-ministrul-comunicatiilor-pregatim-platforma-comert-electronic-integrata-nivel-national-inclusiv-pentru-micii-producatori-tara.htm
Raspunsul este simplu – in servicii IT pot sa maresti preturile cum vrei si cind vrei. Deci in loc sa ne axam pe deschiderea guvernamentala (open government) noi facem site-uri.
Mai tii minte Manifetul pt o eRomania deschisa?- http://www.apti.ro/proiect-deschis-eRomania
E inca 100% actual.
Plus ca eRomania mult clamata inca nu exista. Cel putin nu in sectorul guvernamental.
http://www.inforegio.ro este web site-ul dedicat Programului Operational Regional, unde sunt toate detaliile despre proiectele finantate din fondurile europene alocate acestui program (aprx.4 md euro).
irelevant . cata vreme orice se poate cumpara . si ce rezulta apoi nu schimba cu nimic aspectul blogosferei .
Probabil a fost facut de vreo firma care pana la acest proiect se ocupa cu importul de ciuperci.
Astfel de proiecte sunt facute de dragul cifrelor cu multe zerouri. Se merge pe ideea “Cat costa un site? 1000 EUR? Ok, trecem 1 milion de EUR.” – asa merge treaba, nimeni nu poate verifica strict pe ce se duc banii si care este traseul lor de la UE la beneficiari.
Nu e un caz singular. Cred ca am auzit cu totii de site-uri de milioane de EUR si care nici pana la ora actuala nu sunt functionale…Sau brandul de tara…etc.
Un site ca asta sa zicem ca il scoti la cateva mii de euro daca ii platesti ffff. bine pe cei care il dezvolta. (desi, e facut asa la plesneala)
Ne gandeam noi odata la firma… ca sa faci un super-portal, cu tone de informatie pe el, de toate felurile, cu o multime de functionalitati, asa ceva minunat, 100.000 de euro sunt suficienti. Hai sa zic 200.000 … de aici pan la milioane