Tot mai multi cunoscuti din blogosfera au inceput sa fie preocupati de cooking. Probabil comunitatea de food bloggers este cea mai mare in randul blogurilor de nisa din Romania. Mai mult, cam toata lumea da din cand in cand pe Facebook o poza cu ceva de la un restaurant sau din farfuria de acasa.
Se intampla deci ceva cu mancarea in lume si daca e o revolutie, ar trebui sa o stim cu totii. Probabil la fel s-au gandit si cei din reteaua J.Walter Thompson cand au creat un studiu foarte interesant, intins pe 128 de pagini si intitulat “What’s Cooking? Trends in Food”.
Daca te pasioneaza tendintele si mai ales mancarea, iti recomand sa iti pierzi putin timp cu el.
What's Cooking? Trends in Food (February 2012)
View more presentations from JWTIntelligence
Daca era vb despre o alimentatie sanatoasa … merita.
Sau macar daca era i romaneste.
Bucataria a ajuns sa fie o arta .. si ma bucura faptul ca lumea pune mai multa pasiune acum decat inainte ..
Ionut, sa stii ca asa e. Tot mai multa lume pune accenpt pe felul in care prepara si pregateste mancarea. La restaurant e un must dar si acasa unii oameni isi dau silinta ca mancarea sa iasa cat mai bine si sa arate ca in reviste..
Chiar daca este un studiu aplicat doar tendintelor americane si britanice, la o prima rasfoire, pare chiar foarte bine intocmit…
Lumea a fost preocupata mereu de ce gateste, cum gateste si cat de sanatoase sunt anumite alimente. Ma uitam pe Kindle Amazon si sunt sute de carti de bucate pe toate nisele posibile in materie de gatit.
Personal ma preocupa sa gasesc retete care sa necesite un proces termic cat mai redus, sa fie cat mai naturale si mai aspectuoase.
chiar, am observat ca multi au devenit specialisti, in ale bucatariei, peste noapte…hmmm…
Un ghid foarte interesant, chiar daca studiul in sine a fost aplicat doar in SUA si in Marea Britanie. Asa aflam nivelul nutritional la care a ajuns generatia noastra… restul… depinde de noi!
Salut,
Food blogging-ul este doar unul din aspectele legate de food culture in Romania. Asta se vede si in stiudiul JWT, la pagina 5. Despre food issues in Romania, eu public in EvZ Online, articole saptaminal aici: http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/slow-food.html. Activez in miscarea Slow Food in Romania de prin 2008, alaturi de Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman. Acum miscarea are 10 Convivium-uri in Romania. Mai multe aici: http://slowfoodro.blogspot.com. Constiinta unei atitudini educate despre mancare, hrana, este inca scazuta, dar se schimba cat de cat. Cel mai bun exemplu este Restograf, al lui George Butunoiu, aici: htp://www.restograf.ro. Pentru ca da note, pe bune, localurilor de alimentatie publica si pentru ca sustine hrana locala. Adi Hadean este un bun exemplu de activitate pe ambele domenii, food si blogging, de mare succes. Pentru ca face eforturi sa educe publicul si mai ales copii, cu privire la hrana gatita omeneste, nu fast.