MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum vad romanii interactiunea cu brandurile in retelele sociale

Raportul global al firmei de cercetare TNS, arata ca aproape jumatate dintre consumatorii din Romania (45%) nu doresc sa fie deranjati pe retelele sociale de catre branduri. Din fericire pentru companii, romanii nu prea comenteaza online.

Comparativ cu media globala (47%), in Romania numarul celor care comenteaza pe Internet este scazut, doar 15% dintre internauti postand comentarii despre marci. Acest procent scazut poate fi privit, pe de o parte, ca o interactiune slaba a marcilor cu consumatorii romani in mediul online, dar si ca o oportunitate pentru companii de a dezvolta relatia cu acestia in viitor.

La nivel global, rezultatele ne arata ca oamenilor le place mai mult sa laude decat sa se planga in mediul online (13% fata de 11%). in particular si romanii se inscriu pe acelasi trend, 18% se lauda fata de 11% care se plang.

Chiar daca 54% dintre utilizatorii de Social Media din Romania recunosc ca retelele sociale sunt un loc bun pentru a obtine informatii despre produse, cercetarea ne arata ca marcile trebuie sa valorifice digitalul cu mai multa grija daca doresc sa il foloseasca in avantajul lor si sa adanceasca relatiile cu potentialii si actualii clienti.

In Romania, procentul celor care interactioneaza cu marcile prin intermediul unei oferte speciale este la jumatate fata de global, si anume 29%. Insa 43% dintre consumatorii online romani iau in considerare retelele sociale ca un loc bun de unde pot cumpara produse si servicii.

Noile tendinte in comertul online, group buying si mobile commerce, au prins mai putin in Romania, 5% si respectiv 6% dintre romani declarand ca le folosesc.

Informatiile de mai sus fac parte din cercetarea TNS Digital Life, care ofera o imagine larga a modului in care consumatorii din 60 de tari se comporta online, precum si motivatia actiunilor acestora – o varianta interactiva a principalelor concluzii poate fi accesata pe www.tnsdigitallife.com.

Comentează