MANAFU*

Abonamente Evensys

Social Media Prime Time

Ne uitam la televizor mai mult seara, la final de zi. Ascultam radio dimineata si dupa amiaza, cand mergem la serviciu sau ne intoarcem. Si probabil citim presa cand ajungem la birou dimineata. Cand utilizam insa social media mai mult?

In televiziune si radio, perioada in care se inregistreaza cea mai mare audienta se numeste prime time. De obicei, vorbim despre intervale fixe, bine delimitate si consacrate deja in munca realizatorilor de programe si a clientilor de publicitate. Care ar fi prime time-ul in social media?

Incerc sa raspund la aceasta intrebare cu ajutorul tau, prin acest scurt sondaj online. Intrebarile se refera la bloguri, Facebook si Twitter si te invit sa completezi raspunsurile pentru cazurile care ti se potrivesc. Poate stai doar pe Facebook, poate esti activ pe toate aceste platforme. Raspunzi unde doresti. (foto)

Completeaza Social Media Prime Time Survey

23 comentarii

  1. Monica says:

    Salut. Chiar imi pusesem si eu intrebarea asta, ma bucur ca faci survey-ul. Insa eu una as fi simtit nevoia si unei variante de “pe tot parcursul zilei” sau ceva de genul. Mai ales la Twitter, e greu sa alegi un interval si ar fi interesant sa afli cati il verifica constant, din cand in cand in timpul zilei, si cati il acceseaza doar intr-un interval.

    In rest, good idea si astept rezultatele 🙂

  2. Tocmai asta a fost ideea! Sa se gandeasca la perioada cea mai importanta! Altfel, am fi avut 80% din raspunsuri cu “toata ziua”. Eu de exemplu. Sunt mai activ pe Facebook dupa amiaza si pe twitter Dimineata! Scriu pe blog noaptea si citesc blogurile la prima ora! Evident ca fac din toate si peste zi, dar cam alea sunt obiceiurile de consum!

  3. ioana says:

    Salut,

    In cazul meu SM functioneaza ca asa: mai activa pe Facebook dupamiaza (dupa 14.00 — in fiecare zi cel putin pana la 20 – 21), Twitter dimineata si seara (dupa 19.00), mai putin la pranz; blog noaptea, LinkedIn dimineata si tot dimineata (pana in 12) ma uit peste blogurile pe care le urmaresc de obicei. Sper sa ajute 🙂

  4. SorinNeagu says:

    din ce am observat eu, cele mai aglomerate zile sunt martea si vinerea, intre 10 si 17

  5. Raluca says:

    Din ce am observat eu pe platformele pe care le urmaresc: FaceBook – de luni pana vineri, de dimineata devreme pana noaptea tarziu 🙂 in weekend scade dramatic (si numarul de vizite, si durata vizitei pe site). YM – si mai rau: L-V, 9.30-18.30 (cel putin asa arata lista mea). Twitter – dupa ce ca sunt o mana de oameni cei care tin twitter-ul romanesc in viata (parerea mea, hac 🙂 ), in weekend ii numar pe degetele de la maini pe cei care mai scriu cate ceva…

  6. Lăscărică says:

    Exact asa e si la mine. Cum ajung la birou intru pe twitter sa ma plang ca mi-e somn, verific cum sta treaba pe bloguri, iar mai pe dupa amiaza incep sa-mi inec plictiseala pe facebook

  7. Raluca says:

    O clarificare, pentru ca ti-am vazut mentiunea apropo de specificarea si mai exacta a timpului petrecut pe fiecare: din ce mi-am dat seama, in medie, cei din lista mea de prieteni pe FaceBook intra de 3-4 ori pe parcursul unei zile, mai des dimineata si seara. Eu citesc blogurile in Google Reader, o parte dimineata, o parte in pauza de odihnire a creierului de la 14.00 si o parte seara (daca am timp). Pe Twitter intru de cateva ori in timpul zilei, dar cel mai mult timp il petrec seara.

  8. Da, si eu am obiceiuri asemanatoarem cum am spus mai sus. Vreau insa sa “fortez” nota pentru a vedea in ce perioada a zilei stam mai mult!

  9. Marius says:

    Eu cred ca e foarte simplu: dimineata la televizor, la serviciu pe internet si seara din nou mai mult la televizor. La fel si in cazul oamenilor care traiesc in mediul rural. Cu precizarea ca…exista oameni care nu au acces la net in timpul serviciului.

  10. dragos bunea says:

    personal citesc dimineata si seara bloguri iar in timpul zilei frecventez facebook-ul si twitter-ul insa cu moderatie pentru ca nu’s un fan al acestora.

  11. mihai toader says:

    la facebook unde e optiune de ”toata ziua”

  12. Bogdan says:

    Am raspuns la chestionar. Vei publica rezultatele, nu-i asa?

  13. Cristi says:

    Trebuia sa faci sondajul cu raspuns multiplu. Eu intru pe facebook dimineata si seara de exemplu. Si pe twitter la fel. Astefel puteau sa raspunda si cei care stau toata ziua, si vedeai unde ai mai multe raspunsuri. Oricum, buna initiativa!

  14. I have answered the questions, however I would like to give an advice, if possible. Among the answers, I really look for “all day, or day along” option. As I am working on social media, this is my job to be on internet nearly all day and long hours on night. So people like me do not use internet and social networks in a particular time of day. I think with that options, the conclusions will be much more realistic.
    Thank you

    gabriela

  15. Pentru toti cei care au sugerat varianta “stau toata ziua pe…”.

    Am pus strict acele intervale orare pentru ca altfel am fi avut 80% de raspunsuri cu “toata ziua”, ceea ce nu ar fi fost deloc relevant pentru stabilirea primetime-ului. Cel mai corect ar fi fost o analiza a unui numar de tweet-uri si posturi pe blog pe o anumita perioada pentru a vedea mai clar obiceiurile. Probabil voi propune aceasta idee celor de la ZeList. O alta varianta este comandarea unui studiu reprezentativ, ceea ce probabil voi face anul viitor.

    Din experienta altor sondaje nereprezentative, respondentii vor veni din randul celor hyperactivi in retelele sociale. De aici estimarea mea cu 80%. Cum spuneam, am vrut sa “fortez” un pic si sa ii determin pe cei care raspund sa aleaga un interval pe care ei il considera ca prime time.

    Vedem noi ce iese. Pana atunci, apreciez orice initiativa de raspandire a sondajului.

  16. Branescu Robert says:

    Salut,
    Eu folosesc retelele sociale mai mult seara, intre orele 18:00 – 20:00 (in general la sfarsitul activitatilor zilnice).

  17. Poltia Capitalei says:

    Foarte interesant! Il sheruim si pentru cititorii nostri!

  18. Andreea says:

    Din cate am observat eu in timpul saptamanii Facebook+bloguri in intervalul 8:00- 12:00, Twitter in intervalul 12:00-16:00 iar seara iar putin Facebook in intervalul 19:00-21:00.

  19. Haotik says:

    Cam aiurea ca nu poti bifa mai multe ore, Pe blog scriu dimineata dar si noaptea, pe twitter stau toata ziua, pe FB intru pe la pranz odata si seara inca cateva minute.

    De citit citesc bloguri in tren la ducere si la intoarcere. Deci iarasi 2 repere orare.

  20. silvy says:

    O sa fie destul de dificil de stabilit un prime-time relevant. Cei care sunt prezenti in social-media pot intra si de 20 de ori pe zi. It sort of becoming addictive at some point. Totusi, ma gandesc ca intervalele cele mai active vor fi cele de dimineata si dupa 7 seara.

    E o combinatie intre nevoia de comunicare si informare si se realizeaza oricand se simte nevoia. Poti fura 5 minute ca sa vezi ultimele stiri sau poti sta ore bune citind cele mai interesante articole, urmarind virale sau prins in diverse discutii.

  21. Roxana Olaru says:

    Si eu am observat asta. Incerc sa dezvolt o comunitate online de fotografie romaneasca, si am observat ca cele mai multe vizite sunt martea, indiferent de gradul de promovare sau de evenimentele care se intampla in saptamana respectiva. Mi s-a parut ciudat initial :))

  22. Roxana Olaru says:

    Iti salut initiativa de a afla intervalele orare cel mai accesate pe retelele sociale. Chiar saptamana trecuta ma gandeam ca ar fi de mare ajutor sa stiu exact orele in care e cel mai vizibil un post pe facebook de exemplu. Si asta pentru ca ma gandeam ce fac gresit in activitatea mea, de din 1000 de membrii ai unui grup, nu reusesc sa scot 50 de comentarii la un post :))

    Astept cu interes rezultatele

  23. Manta Lucian says:

    Cred ca o idee ce poate furniza un raspuns relevant ar fi urmarirea chat-ului de pe facebook, si aici s-ar putea monitoriza si timpul petrecut pe site la o accesare.

Comentează