MANAFU*

Abonamente Evensys

Se cauta un sef pe search marketing

Un mare furnizor de Internet din US si Europa cauta o persoana cu experienta pentru job-ul de Head of Search Marketing. Am pus detaliile in limba engleza la finalul acestui post. Cei interesati pot trimite CV-urile pe adresa mea, iar eu le voi da mai departe. Nu detin mai multe informatii si nu pot dezvalui eu numele companiei.

Job Description
Our client is with more than 9 million clients one of the leading European internet providers company being active as well in USA and offers to private persons and companies a whole range of state of the art online applications.

The applications are web hosting (e.g. internet domains, online shops and payment systems), fast DSL access, telephone and personal information management systems via internet. Additionally the company offers very attractive bundles of hard- and software to the clients. All applications are hosted on own high tech data centres. 10 m domains are hosted there.

You will:
– manage and coordinate out of Bucharest the SEM and SEO for the whole group with your Search Marketing department in Romania
– you will report directly to the Head of Online Marketing International Director.
– be responsible for the long-term and short-term sales by country, partner, product, product analysis and take necessary measures;
– implement strategies and develop procedures for internal operations and adapt to new market requirements and latest search technologies;
– take all needed actions within the agreed budgets to reach the targets;
– be planning and controlling development of the KPIs and react if needed
– be responsible for project management
– work with senior management to create develop the roadmap, quarterly and annual forecasts
– challenge and develop yourself, your department and its team members
– keep and develop an open and constructive team spirit, motivating the team to develop and try new ideas

If you have (requirements):
– at least 5 years of management experience within marketing and sales in IT/Internet services area
– deep knowledge in Search Engine Marketing using its tools (search engine optimisation,paid placement, search analytics, contextual advertising)
– a proven track record of achievement in generating sales (measured by CPx)
– exceptional organizational skills and management competencies in leading a great performing department to further successes
– strong analytical skills and project management experience
– wide degree of creativity and innovative thinking
– experience with presenting and negotiating at a senior level as well as the ability to interact with all other departments in order to reach sales goals
– ability to work independently, highly (self-) motivated
– relationship building skills
– excellent English (speak, write, read) and MS Excel skills
– willingness and ability to learn

If, finally, you have an intelligent, perceptive and friendly sense of humour, we’d like to meet you.

10 comentarii

  1. Sergent says:

    Ce amuzanti sunt cei din companiile de recrutare. Se asteapta sa primeasca comision dar nici macar nu schimba un pic textul anuntului pe care l-au primit de la client astfel incat potentialii angajati sa nu reuseasca sa treaca peste ei.
    Ei si cei din agentiile imobiliare…

  2. bogdan says:

    nu cred k e vorba de comision, mai degraba de alcatuit baze de date
    daca anuntul e valid sunt sigur ca el, manafu’ sigur cunoaste deja pe cineva potrivit pentru asta … eu sigur stiu

  3. Nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, dar de unde vine mentalitatea asta de roman!??!

    Sergent, tu ai vrea saiti modifice cineva anuntul sau vrei sa primesti raspunsuri pe masura aste[tarilor tale?

    Bogdan, romanii sunt cei mai buni la teoria conspiratie. Sa fim seriosi, edoar un anunt simplu. Raspunde cine vrea. Baza de date? Pentru ce? Ca sa ofere alte job-uri bune?… Hmm… La asta nu m-am gandit pana acum!

  4. Sergent says:

    Cristi, eu vad lucrurile din postura candidatului la post iar tu le vezi din postura angajatorului.

    Anuntul e postat de o agentie de recrutare, asta e clar.
    Daca eu reusesc sa aflu care e compania agajatoare, prefer sa trec peste interviurile cu agentie si sa aplic direct la sursa.
    De ce? Pentru ca:
    – interviurile la agentiile de recrutare sunt toate la fel: unde te vezi peste x ani, ce defecte, ce calitati etc.
    – acelasi interviu de HR o sa-l mai repeti inca o data si la compania angajatoare
    – etapa cu agentia de recrutare mai lungeste tot procesul cu cel putin o saptamana.
    – iar motivul cel mai important e ca, de obicei, companiile (chiar si cea la care e job-ul de mai sus) nu se bazeaza doar pe agentiile de recrutare
    ci incearca sa gaseasca si singure candidati. Si, intre doi candidati egali, o sa prefere oricand pe cineva care a venit direct la ei pentru simplul
    fapt ca nu mai platesc comision.

  5. Nu pot sa te condamn pentru felul in care alegi sa faci tu lucrurile, iti dai seama! Nu inteleg totusi de unde ai atata indarjire impotriva recrutorilor. Ei au rostul lor, iar companiile apeleaza la ei pentru ca tocmai sunt utili.

    S-ar putea ca tentativa ta de contact direct sa esueze, caci multi angajatori te vor trimite la recrutor. Lucrurile acestea nu se fac dupa ureche. Companiile chiar se bazeaza pe opinia recrutorilor si experienta lor.

  6. Sergent says:

    Sunt total de acord ca isi au rostul lor, insa nu in cazul de fata.
    Daca compania angajeaza doar prin agentii…e perfect, merg pe drumul acela. Insa aici nu este cazul caci compania recruteaza si pe cont propriu.

    Faptul ca agentia tine secret numele angajatorului e pentru a te atrage la un interviu.
    Crezi ca o persoana care ar aplica la job-ul acesta “high level” s-ar duce la un interviu unde nu stie nici cine este angajatorul?
    Eu cred ca o sa incerce sa afle cui apartine anuntul iar daca se poate, o sa sara peste etapa cu agentia tocmai pentru a-si maximiza sansele.

  7. bogdan says:

    e o practica si in hr k si in imobiliare – unii dau anunturi garla cu joburi sau proprietati fictive ca sa isi faca baze de date cu clienti interesati si ulterior le vanda altora sau le valorifica in alte moduri.
    head hunting-ul si pe new media e un domeniu de viitor
    da, si poate ar trebui inventate si niste standarde referitor la cum se poate performa in aceasta viitoare industrie

  8. Nu as compara HR cu RE. eu am intalnit oameni OK in ambele domenii, dar tin mai mult cu cei din HR. Chiar vorbeam cu cineva recent de anumite principii si etica in recrutare.

    Nu inteleg ce e rau in a face o baza de date si a o valorifica. Pana la urma rezolva o problema, nu? LinkedIn nu e o baza de date? Ei nu o valorifica? Fiecare dintre noi are o agenda de contacte, nu? Nu o valorificam la nevoie?

  9. Florenta says:

    Mi-ar placea sa vad un CEO sau cineva din executive implicat intr-un proces de recrutare, care parcurge mii de CV-uri primite din toate partile, inclusiv recomandari, care vede candidatii la un interviu si reuseste sa faca o alegere cat se poate de buna dupa aceea, fiind cat se poate de patial. Este time consuming pentru o companie mare sa faca acest lucru. Este mult mai simplu sa platesti o agentie ce faca toata munca asta si tu, in final, sa vezi doar un short list si cu recomandari.

    Acum, sunt enorm de multe companii care nu doresc sa faca public procesul lor de recrutare, tine de politica lor interna. Plus ca oamenii nu ar fi interesati de pozitie in sine, ci de reputatia companiei si de faptul ca se numeste X si nu Y si ca au auzit ei ca la acea companie se castiga bine si pot avansa destul de repede.
    Recruiterul ,, atrage la un interviu” doar oamenii care se potrivesc dpdv al CV-ului, ca si experienta, studii etc, oameni care au citit cu atentie anuntul de recrutare si nu au aplicat doar de dragul de a aplica.
    Le spun din perspectiva unei companii destul de mari de HR si orice ajutor in procesul de recrutare este binevenit. De ce sa nu alcatuiesti o baza de date si de ce sa nu te folosesti de ea? Doar ai contribuit la ea intr-o oarecare masura.
    Si de ce sa schimbe un recruiter job description-ul pe care il primeste de la client? De ce sa citesti niste lucruri reinventate cand iti poti citi chiar fisa postului. Aici e vorba de transparenta si nu de un zid impus.

  10. Sergent says:

    Gandesti si tu din perspectiva angajatorului: “e un job bun si ar trebui sa vina la noi”.
    Dar angajatul gandeste cam asa: “A, e un job bun dar din pacate acolo lucreaza si Xulescu cu care stiu ca nu m-as intelege deci nu o sa ma duc nici macar la interviu”.

    De ce sa fie oamenii interesati doar de pozitia in sine si nu de companie?
    De ce sa nu-mi dai posibilitatea sa stiu despre cine e vorba?

    Personal mi s-a intamplat sa ma duc la astfel de “blind interview” iar in momentul in care mi s-a spus despre ce companie este vorba mi-am cerut scuze si am plecat regretand ca am pierdut 3 ore (drum + interviu).

    Evident ca sunt de acord cu folosirea bazei de date caci pana la urma asta fac agentiile de recrutare: legatura dintre angajati si angajatori. Dar foloseste-o in asa fel incat sa ma ajute si pe mine, nu imi arunca propuneri ce nu ma intereseaza.

    @ Cristi Manafu: scuze ptr discutia de forum. Poti sa spui sa ne oprim…

Comentează