MANAFU*

Abonamente Evensys

Rezultatele RoFacebook Survey 2010

Saptamana trecuta, Facebook a atins cifra magica de 500 milioane de utilizatori la nivel mondial, iar acum isi concentreaza eforturile pentru a ajunge la un miliard. Tintele sale principale: China, Rusia si Japonia.

In Romania, deja ne “bucuram” de vreo doua saptamani ca am trecut pragul de 1,5 milioane de utilizatori si as indrazni sa estimez ca pana la finele anului vom atinge si nivelul de 2,5 milioane.

La inceputul lunii, am lansat RoFacebook Survey 2010, un sondaj despre utilizarea acestei retele sociale in Romania. Am aratat cateva date la connect | fb, iar acum am inserat aici rezultatele sondajului. Sper sa le gasiti utile.

PRECIZARE: RoFacebook Survey este un simplu sondaj online. Nu a fost realizat pe un esantion reprezentativ, deci nu este o cercetare facuta ca la carte. Poate oferi insa oferi o imagine cat de cat apropiata de realitate, cu cateva exceptii fireste. Pregatesc impreuna cu Daedalus Millward Brown un studiu cantitativ pentru Webstock 2010, asa ca vom avea si date oficiale, ca sa zic asa. Celor pasionati de fenomen le sugerez sa consulte studiul Daedalus de anul trecut: A Peek Inside The Social Networks In Romania.

9 comentarii

  1. Andrei Rinea says:

    Oare e reprezentativ eșantionul pentru România? Socotind după răspunsurile de la ultima întrebare eu cred ca nu, cu putere.

    E foarte ciudat ca 75% să utilizeze twitter.

  2. Am explicat in post!

  3. Ligia Adam says:

    asteptam webstock atunci 🙂

  4. Mihnea says:

    Cum de au raspuns doar 500 si ceva de oameni in 2 saptamani?!

  5. tudor says:

    E importanta esantionarea si cat de reprezentativa este pentru universul FB-ului romanesc. Aici, in rezultate se pot identifica 3 directii de dezvoltare: relatii personale (friends, acquaintances), zona de interese hobby si zona comunicarii oficiale, in ultimele 2 “influencerii” on-line au un rol decisiv in activarea comunitatii.

  6. Cristian Ion says:

    Mi s-a parut interesant. Pentru mine insa facebook este o istorie incheiata.
    O zi minunata iti doresc

  7. dan says:

    e prima data cand vad la demografice o impartire in intervale de varsta inegale ca lungime.
    toate de 5 ani si unul, ala unde au intrat cei mai multi logic, de 8 ani.

    ca sa nu mai zic ca 23-30 nu spune mare lucru – ai si studenti intarziati, si oameni cu primul copil.

    a existat un motiv?

    75% pe twitter e mult prea mult, cred.

    p.s. tare faza cu “marketing 360” la captcha. de mult tot vreau sa folosesc canalul captcha cumva 🙂

Comentează