O zi nu am fost online si nici cu ochii pe bloguri. Astazi am revenit si am dat peste o avalansa de noutati. Si asta cand ma gandeam sa o las mai moale cu blogging-ul. Sa vedem ce s-a intamplat:
O multime de lansari
- Orlando anunta relansarea Eva.ro, care mi se pare foarte inspirata. Nu s-au indepartat foarte mult de imaginea arhicunoscuta, ceea ce le ofera o plasa de siguranta. De ce spun asta? Pentru ca au fost multe cazuri in care relansarile si schimbarile radicale in design au dus la o scadere a traficului.
- Marius Pahomi spune si el de un nou site de femei, HotCity. Nu imi dau inca seama cum se pozitioneaza in oferta existenta. Am trecut prin cateva pagini si pare sa ofere subiecte clasice.
- Bradut Ulmanu ne arata noul Cotidianul.ro. Mi se pare o alegere buna de layout. Aduce putin cu The Guardian si e un pic cam lung, dar il salveaza RSS-ul.
- Iulian Comanescu isi marturiseste implicarea in blong.eu, un proiect de sustinere a ONG-urilor (pr)in mediul online. Chiar ieri vorbeam cu cineva de la ONG despre asa ceva. Deci ma bucur ca se intampla ceva si in zona aceasta.
- Mihai Seceleanu pune in practica o idee mai veche, un blog de business numit BizWatch. Il stiu destul de putin pe Mihai, dar am multe motive sa-i invidiez cariera de antreprenor, asa ca un blog de business co-semnat de el e o idee excelenta.
Legea Internetului
- Iulian Urban anunta initierea unui “proiect de lege, care sa fie depus la Comisia Juridica de la Senat, si care sa stabileasca conditiile in care internetul, se poate folosi ca spatiu de comunicare, insa intr-un mod decent, cu eliminarea celor care isi propun sa il transforme intr-o hazna publica, de care Romania nu are voie” – citez de pe site-ul sau. Acum nu stiu daca sa iau in serios intentia cuiva care sub numele sau practica avocatura/ colecteaza debite si selecteaza modele.
- Zoso vorbeste de lansarea Nettiquette.ro, un site despre regulile care guverneaza comunicarea pe Internet. Cred ca site-ul este mai mult decat necesar si eu sustin si acum, in ciuda criticilor primite, codul bunelor practici pe bloguri. Nu cred insa in a impune ceva cuiva pe Internet. Un cod de bune practici poate fi adoptat de un individ sau de un grup de indivizi uniti ce accepta acelasi set de reguli. Poate asa ar fi trebuit sa punem problema la Netoo in urma cu un an.
ooo bravo 😉
ca layout cotidianul nu seamana cu the guardian, in cel mai bun caz la nivel de arhitectura a informatiei daca ne uitam la gruparea similara a categoriile din navigarea principala.
@ maxacolo m-a dus cu gandul… e adevarat insa ca exista diferente majore. si mai e ceva, eu unul nu mai cred in copiere dupa ce mai multi au ales o reteta si au multiplicat-o.