MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: De unde iti iei pensia

Mai sunt cateva zile pana cand expira termenul pana la care putem opta pentru una dintre societatile care se vor ocupa de pensiile noastre obligatorii.

Am gasit astazi la Dan articolul din Capital care arata cum se impart procentele intre jucatorii acestei piete. Apoi pe ZF.ro, am dat peste un articol de saptamana asta pe aceeasi tema care ne arata topul societatilor dupa numarul de clienti. Nu stiu daca cele doua articole au la baza aceeasi sursa, insa primele 6 locuri sunt la fel in ambele cazuri.

  1. ING
  2. Allianz
  3. Generali
  4. Aviva
  5. Interamerican
  6. AIG

Cam asa le-as fi vazut si eu fara sa ma uit la cifre, judecand doar dupa advertising si renumele companiei. Surpriza cea mai mare mi se pare pozitionarea Generali pe locul 3, inainte de Aviva si ceilalti. Nu mai tin minte reclama lor, am ramas doar in minte cu “aripile leului”. Nu am insa o explicatie pentru succesul lor. Stie cineva ceva?

Daca ma uit in topul din ZF, pot spune ca am ramas in minte cu reclamele ING, Generali, Aviva, AIG, BCR si BT Aegon. Personal, cred ca ING si Aviva au facut cea mai buna treaba in advertising. De partea cealalta as pune BCR. Nu mai stiu ce reclama a avut Allianz de a ajuns pe pozitia a doua, dar tind sa cred ca se pozitioneaza acolo pe baza awareness-ului puternic avut de brand in asigurari.

De curiozitate, pentru cine ati optat?
ING
Allianz
Generali
Aviva
Interamerican
AIG
BCR
BT Aegon
BRD
Omniasig
Altul
Nu am ales inca

Tags:

Fara comentarii

  1. gabi nistoran says:

    am ales generali pt ca au avut un plan interesant de investire a banilor (cel mai mare procent catre bursa, adica investitii riscante). publicitatea lor a fost una slaba, ba chiar se vorbea de siguranta, in conditiile in care produsul era total diferit.allianz avea reclamele cu batraneii care se plictiseau la pensie.

  2. fanel says:

    Nu e deloc surprinzator daca analizezi dezvoltarea Generali in ultima vreme…O reclama facuta bine la un produs subred poate produce surprize.Se pare ca romanii nu mai vor banii la ciorap sau saltea…asta e bine pentru un popor care se credea ca nu se mai trezeste.

  3. Viorel Mocanu says:

    Se pot face comparaţii destul de relevante, pentru cei care n-au optat încă, folosind o resursă de comparaţii destul de nouă.Se vede că românilor nu le place să se documenteze temeinic înainte să opteze şi sunt susceptibili la influenţe facile de advertising. Ştiu ca AIG-ul e de departe fondul de pensii cu cele mai multe adeziuni pe plan mondial, cu toate astea în România e cotat destul de slab, aşa cum spun şi articolele respective.

  4. BABILONUL IMOBILIAR says:

    …Pensii private made in Romania: indiferent de “fond”, ce garantii ofera ca peste 30 ani iti iei banii MACAR la nivelul valorii lor de la depunere? Pe o piata volatila, cum este cea romaneasca, cel putin azi, nicio garantie. Ideea in sine, e generoasa. Sa…”ai ceva in plus” la pensie. Insa…Pe piata imobiliara din Romania au fost si sunt fonduri de pensii de “afara” (SUA, Israel, Danemarca, Suedia…, poate mai sunt si altele) care au construit si apoi au vandut imobile (direct sau dupa ce le-au “umplut” cu chiriasi), au facut profituri mari, cu beneficii importante pentru actionari (membri). Concluzia? E bine.Au fost insa si fonduri de pensii ce au investit intr-alta parte si-ntr-altceva (tara / domenii) sau chiar in imobiliare si…au dat-o in bara sau chiar faliment (Marea Britanie, SUA s.a.) si, apoi, adio pensie! Concluzia? E rau.E bine…, e rau…, depinzi de altii, oricum. Aleg ei pentru tine. Si la fondurile ce au iesit pe + si la cele ce au iesit pe – ori, mai grav, au dat faliment, erau “specialisti”, “experienta” mai multa ori poate mai putina” etc…Nu avem cum sa stim ce vom lua…”in mana”, cash, peste 30 ani. Dar, “daca e…ordin (obligatoriu sa ne inscriem), cu placere” !

  5. BĂNĂŢEANU says:

    Eu am ales Generali. Locul 3 poate fi explicat si pentru ca este singurul fond cu grad ridicat de risc. Cel putin pe mine asta m-a determinat sa-l aleg.

  6. Eduard says:

    Hmmm legea e extrem de neclara… Sa zicem ca peste 10 ani vreau sa vin sa muncesc in Romania – si sa cotizez la un fond de pensii. Voi putea alege atunci unde sa-l fac, sau trebuie sa aleg acum fondul la care voi contribui peste 10 ani?

Comentează