Sunt de parere ca feed reader-ele vor avea un impact major asupra felului in care site-urile de continut se vor dezvolta si asupra evolutiei publicitatii online. Am un inceput de teorie undeva in minte, o las insa inca la dospit.
Sunt curios insa sa vad cum ma citeste lumea, de aceea am lansat acum doua zile un poll pe tema asta in coloana alaturata. Eu citesc blogurile numai in feed reader si cred ca in curand voi adauga si cateva site-uri.
UPDATE: Am vazut ca prin Bloglines ma citesc vreo 110 persoane, ceea ce mi se pare destul de mult. Am vrut sa vad cum “stau” si in alte readere, asa ca am mai pus un poll din zona asta.
PROMO: PR FORUM | EVENIMENT DE PR SI CORPORATE COMMUNICATION
BLOG: MARILE OCAZII DE SALVARE A RELATIILOR CU PRESA
De urmarit il urmaresc in reader dar cum din pacate feed-ul tau nu contine posturile complete, trebuie sa intru pe site.
Cristi, sincer, eu nu sint abonat la nici un feedreader. Pe tine te citesc direct, iti stiu siteul. Asa fac cu toti. De ce? Fiindca vreau sa vad direct siteul, nu un hibrid de site, gen feedreader.Vezi sa nu cazi si tu in capcana in care cad multi bloggeri care sint specialisti in IT, sa credeti ca etalonul asta e. Nu, vei vedea, foarte multi oameni nici nu stiu ce e ala feedreader. Daca vrei sa ai de acum incolo tot o mina de cititori, te focusezi pe chestii supertehnice; daca vrei sa cresti ca site/blog, trebuie sa o lasi mai moale cu individualizarea pe tehnica si nou/modern. E valabil ptr. toti cei din blogging. Si cred ca stiu ce vorbesc, lucrez ptr. o companie care are 650.000 vizitatori/saptamina pe online.
M-am dat de căteva zile pe Omea reader. Readerele sunt mult mai uşor de folosit şi utile zic eu, dar nu prea ai mari beneficii după urma lor – având un blog sau site. Vorba lui Cristi Roman…unde a fugit blogul?Ce se întâmplâ cu afişările? În schimb, pot adăuga faptul că mulţi oameni vor afla ce e un feedreader…rămâne de văzut câţi vor folosi unul. Cât despre ce a zis Ovidiu…chiar nu e un păcat că readerul nu conţine tot postul, doar că ar trebui introdus ca referrer şi luat în considerare :).Ca o concluzie pot spune că readerele “taie maioneza blogurilor”.
dude, de mult tot vreau sa-ti zic si uit: enable full RSS feeds!!
Subscriu la indemnul lui Dragos! 🙂
In feedreader si eu. Sorry Cristi Roman, dar viitorul e in feedreadere pentru cei care urmaresc ce se intampla pe mai multe bloguri. Daca ai 10 bloguri care le urmaresti regulat atunci incarcat fiecare din ele mai merge. Daca ai ca mine, 50 de feeduri care le urmaresti, un feedreader e indispensabil. Nu ma vad sa verific de 5-6 ori pe zi fiecare din cele 50 de siteuri cum fac acu in doar cateva secunde. Poti sa te numesti si Liiceanu sau Cartarescu .. daca nu ai RSS atunci o sa verific ce e la tine pe site odata la o saptamana … nu de cateva ori pe zi.Poate ca oamenii nu stiu ce e ala RSS acu, dar o parte stiu si tocmai pe aia ii pierde de clienti gsp-ul cu politica de a nu baga RSS.Bafta.
Feed-ul meu e cel oferit de Blogger.com. Nu stiu daca pot sa il schimb eu sau cel putin nu ma pricep la asta. Nici nu am incercat, pentru ca l-am luat by default.Stiu ca in Bloglines, cand te abonezi, ai la dispozitie, cred, vreo 3 feed-uri. E posibil ca unul dintre ele sa fie cel full enabled.Nu stiu… poate are cineva un sfat, o idee mai buna.
Cristian, din meniul “settings” al blogspot pentru blogul tau, ai submeniul “site feed” si acolo ai de ales la “Allow Blog Feed” intre “Short” sau “Full”. Dat fiind ca si tu preferi sa citesti articolele din reader, iti dai seama ca pe toti ne-ar unge pe inima sa bagi “full feeds”…
evident ca folosesc un reader pentru stiri si bloguriDaca pentru stiri e suficient, de acolo nu am nevoie decat de informatia pura, la bloguri e altfel … folosesc readeru doar pentru a vedea care blog are posturi noi si apoi vizitez site-ul, indiferent daca e sau nu tot postul in reader deoarece pentru mine conteaza sa vad postul in site, cu desenul specific blogului respectiv … doar asa e completa interactiunea cu blogerul respectiv
feedreader si click pe site cand vad ceva ce imi place 😀
Subscriu lui de_ce.Pentru site-urile care depind de bannere publicitare, probabil ca fie isi vor face aparitia in feed-uri, fie vor adopta solutia pe care o folosesti tu acum, doar cu titlul (si eventual cu primul paragraf din continut, cum am mai vazut in multe cazuri) in feed.
am votat. feed reader. toate care ma intereseaza. restul sunt citite accdental, insa cand este unul de interes in adaug in reader.