Nu stiu daca cineva a considerat pana acum drept spam vraful de flyere din cutia postala sau apelurile telefonice care incercau sa iti vanda ceva. Cred insa ca am asistat astazi la primul spam pe telefonul fix.
Inainte sa raspund cu “Alo!”, cineva mi-a luat-o inainte. O voce de barbat inregistrata si-a spus “poezia” in mai putin de 10 secunde, inainte sa imi dau seama ce se intampla. Ma atentiona ca pot economisi acum sute de lei la asigurarile pe care le am. La sfarsit mi-a spus sa apas 1 pentru mai multe detalii sau 2 pentru a repeta mesajul. Am ales 2, ca tot nu intelegeam prea bine ce mi se intampla!
Am reascultat mesajul. Nu am prins insa numele companiei. La final am incercat tasta 1. Aceeasi voce mi-a transmis ca in cateva momente voi fi transferat catre un operator. Am inchis. Nu sunt genul care face scandal (chiar din orice)!
Vorbesc foarte putin pe fix, atat de putin incat il consider “bibelou”. Si chiar daca pot lua dupa mine fix-ul (cordless), m-ar deranja foarte tare sa fiu stresat de/ plimbat prin casa dupa astfel de apeluri.
omul acela m-a sunat si pe mine, ieri! si ca niciodata voiam sa il injur si ma durea teribil ca EL nu ma auzea..dar vad ca ai avut rabdare sa asculti ce voia…:)
Am primit si eu spamul respectiv saptamana trecuta. Dar l-am inchis de indata ce a inceput cu “vreti sa economisiti…” Chiar enervant. Probabil ca se va extinde si la noi telemarketingul de tipul asta, pana ce vor aparea do-not-call lists.
am scris acum cateva zile si eu despre asta… un fel de telespam.nu i-as zice telemarketing… mai curand telespam. s-a scris ceva pe google despre asta.
Haha…nu trebuia sa inchizi 🙂 Pe aici e o moda e sa incerci sa le pierzi vremea telemarketerilor pentru cat mai mult timp. Raspunzi, ii pui pe speakerphone la volum mic, iar tu continuui sa faci ce faceai si inainte (mananci, citesti, te speli pe dinti, etc). Ii lasi sa spuna poezia, dupa care le spui ca n-ai inteles ce au spus pentru ca au vorbit prea repede. Apoi ceri cate o explicatie (open-ended questions, care sa le ia timp mai mult sa raspunda). Ideea e sa-i tii cat mai mult la telefon (in timpul pe care-l pierd cu tine, ar fi putut face o vanzare cu alta “victima”) si sa contribui astfel la ridicarea costurilor (sau scaderea eficientei) pentru telemarketeri 🙂
Nu este prima oara cand aud de telemarketing sau telespam. Nu stiu in ce masura mesajele pe care le primesti pe telefonul mobil de genul suna la *** sa castigi o pizza sau bilete la un concert pot fi considerate tot spam, avand in vedere ca tot mesaje nesolicitate sunt, dar de data asta cred ca Romtelecomul a mers prea departe. Sunt curios ce implicatii legale ar putea avea o astfel de campanie de marketing.
oameni buni, una este TELEMARKETINGUL si alta este teleSPAMUL. 2 lucruri diferite.daca pui egal intre ele e ca si cand ai zice ca spamul “obisnuit” (email comercial nesolicitat) este acelasi lucru cu email marketing.nu este vorba despre UN OM care vorbeste la telefon cu tine si incearca sa-ti vanda ceva, ci este vorba despre UN ROBOT care turuie aiurea un mesaj.am scris aici ce i s-a intamplat unui tip pe care-l cunosc online acum cateva zile. intre timp tipul a aflat si compania care conducea “campania”.
Am primit si eu niste telefoane mai de demult, dar erau persoane nu un robot. S-a intamplat dupa ce am facut un credit la o banca si apoi m-au sunat de vreo doua sau trei ori de la alte institutii financiare sa imi fac nu stiu ce card de credit. Probabil ca fac schimb de baze de date cu informatiile personale.
Da, ieri imi explica si mie o tipa, pe telefonul de RDS (pe care nu il stie nici maica-mea, dealtfel), cum ca daca imi fac un credit la Piraeus Bank, o sa devin cel mai fericit roman. Acum imi pare rau ca i-am inchis, trebuia sa aplic metoda eduard…
am primit si eu telefonul si am uitat sa scriu despre el. pana acum mi s-a intamplat sa imi mai raspunda robotul cand sunam dar sa ma sune robotul nu mi s-a intamplat niciodata.
Am scris şi eu despre eveniment, găsiţi chiar o înregistrare cu spamul prin telefon. În spate este o firmă israeliană de asigurări.
Si asta e abia inceputul. In occident e practica consacrata. Vezi ca a inceput campanie impotriva acestei monstruozitati de Valentine’s Day.Manifestul este aici, daca vrei sa participi :http://img530.imageshack.us/img530/7674/antivalenkitschdayxc9.gif
Dane, da’ tu relationezi mai nou totul la Valentine’s Day? Aici e vorba de cu totul altceva. Vad ca si pe alte bloguri bagi in discutie campania anti-valentines la comentarii.@Pache – in final e tzeapa lor, au cam aruncat banii de pomana si au mai si enervat lumea.
Hehe … nu stiu in ce masura asta e teapa lor, sunt curios pe cate alte bloguri s-a mai discutat topicul asta, cati au ascultat inregistrarile sau au citit textele … daca o sa continuam asa o sa se transforme intr-un hot topic sau poate un viral :)Eu sunt de parere ca totusi este o forma de marketing destul de eficienta, nu toti gandesc ca noi, domeniul abordat este unul destul de vast … iar opozitia inca mai are credibilitate in mediul rural … daca intelegeti ce vreau sa zic.
E o practica foarte cunoscuta in strainatate.Am primit si eu un astfel de spam zilele trecute, pentru asigurari. Culmea este ca nu era acasa, a raspuns robotul si sa vezi ce frumos mi-a umplut memoria apelul asta ;))Oricum, conversatia robot – robot a fost de milioane. Revenind la serios acum, cred ca e doar o problema de timp pana cand lucrurile vor deveni ceva mai deranjante, si atunci poate se va reglementa situatia.
spamul prin telefon e chiar ilegal 😉
“spamul prin telefon e chiar ilegal ;)”Asta a fost tare!!! Si cine sa-i pedepseasca pe cei care fac treaba asta? ANRCTI?Astia au un raspuns standard la toate solicitarile: “Nu e de competenta noastra”. Bine, mesajul e ceva mai lung, dar nu-l mai stiu eu pe tot.Pana cand ANRCTI nu va incepe sa-si faca si treaba, nu numai sa doarma si sa trimita inapoi mail-uri ca cel de mai sus, nimic nu se va schimba.