Ioan T. Morar a avut mare dreptate cand a zis pe Twitter: “Totuși, dacă nu scrie nimeni, crede că are dreptate”. Si a scris pe blog. Despre Horea Badau, un personaj halucinant despre care am vorbit la un moment dat aici. De altfel, cautati pe Google numele lui. Veti vedea cum il caracterizeaza si alti bloggeri.
Horea Badau e asistent universitar la FJSC. A scris o “carte” despre social media si vorbeste studentilor din pozitia de “expert” in domeniu. Aici e problema. Eu il pot ignora usor, insa nu pot ignora faptul ca are pe mana serii de studenti. E o catastrofa!
Am decis de aceea sa pornesc un program de pregatire in social media pentru studentii lui Horea Badau. In perioada urmatoare, voi pune toate detaliile la punct (loc, data, program). Locul e foarte important, caci ma gandesc la o audienta de 30 – 50 de persoane. Va fi o intalnire de o zi, oferita doar studentilor la FJSC, cu mine si o serie de invitati din agentii, companii si blogosfera.
Deschid acum o lista de inscrieri provizorie. Daca aveti cunostinte in randul studentilor la FJSC si va place acest program, va rog sa ii invitati sa se inscrie. Daca vreti sa sprijiniti initiativa, just let me know. Chiar as aprecia.
[…] Manafu are o idee foarte bună: oferă o întâlnire de o zi studenţilor la FJSC pentru o discuţie pe probleme de social media. […]
SNSPA, FCRP (Grupele de Advertising) nu intră în plan?
Foarte fain si m-am inscris 🙂 Distribui articolul prin grupurile de FJSC ID, pe unde activez eu.
O sa fie pe principiul: cine vine la workshop-ul lui Manafu nu mai trece la materia lui Badau.
Cam asa cum nu mai termina Ciuca facultatea.
Sa-i vedem pe curajosi!
Eu m-aș baga să sprijin inițiativa. Sincer să fiu, când citesc aberațiile și nonsensul pe care îl propovăduiește, mi se face milă de cei care ar putea fi viitori comunicatori.
Îmi pare rău de ei că nu au o autoritate în comunicare care să le predea social media de la basisc spre avansați și sunt lăsați pe mâna unui om care vorbește din închipuiri.
Indiferent ca e vorba de studentii lui sau nu, felicitari pentru idee! Nu l-am avut profesor, dar sunt unii profi la FJSC jos palaria. Si nu regret ca am facut facultatea aia. Pacat ca se ajunge la asa ceva …
Cred ca locatia si celelalte detalii mai bine NU le faci publice, sa nu le faci oamenilor mai mult rau decat bine. Cu ce pot ajuta? Bravo ptr initiativa!
Ştefan are dreptate, Laurenţi nu a înţeles nimic din articolul tău, Sabina este, ca de obicei, în balonul ei sigilat, dar tu ai fost genial cu ideea asta! Succes! 🙂
O sa-si trimita spioni, acest jeg uman. Apoi ii va pica pe cei care au participat.
Uau, o initiativă “Jos pălăria!”.
Eu sunt de părere că studenții care înțeleg fenomenul nu vor avea de ce să fie speriați de nota de la exament. Participarea la workshop îi va învăța meserie, practic.
Aplicabilă și adevărată. Cei care vor să participe au de câștigat, în niciun caz de pierdut. Nu este posibil să pici un examen indiferent cât ar fi de dur.
pot fi și ștudenți care nu sunt in anul lui de predare.
cristi, il poți scuza pe șerban din discuție, îți explic eu de ce.
Se pot inscrie si studenti de la alte facultati de comunicare? 🙂
Isi inchipuie cineva ca initierea unei astfel de intalniri este un gest razbunator la adresa d-lui Horea? Asta ar fi o inchipuire amuzanta si copilareasca. As vrea sa cred ca interesul studentilor este mai presus decat un joc cu vaporase. Daca Manafu vrea sa ne ajute sa intelegem cum sta treaba cu social media altundeva decat la facultate de ce nu ne-am inscrie la un astfel de program? Se supara dl. Horea si trimite spioni? Astea sunt prostioare. Marturisesc ca nu am vreo spaima. Sunt studenta la FJSC si cred ca aceasta initiativa este bine venita pentru noi. Interesul e al meu si nu mi-l poate lua “niminea”.
Eu am share-uit postul pe 2 grupuri de Facebook ale studentilor la FJSC. Felicitari pentru initiativa, chiar era nevoie de un astfel de curs!
[…] produce tâmpiţi*” , si e normal sa fie asa, cand observi unele chestii. Am citit aici o chestie oarecum halucinanta. De ce ? Nu, social-media nu e una din pasiunile mele, dar de […]
Eu zic ca evenimentul asta nu ar trebui vazut ca o lovitura directa trimisa catre Badau, ci ca o oportunitate pentru studentii din FJSC. Nu cred ca studentii vor avea de pierdut, sa fie picati, etc., pentru ca pana la urma eu nu prea am auzit studenti din Facultate care sa se planga de ce face Badau in Social Media si in relatie cu bloggerii.
Ceea ce vreau sa zic este ca cei care vor participa, nu vor merge la eveniment pentru ca au ei ceva cu Badau, ci pentru ca vor sa afle lucruri in plus si sa priveasca Social Media din mai multe perspective. Practic, vor avea o alternativa a informatiilor oferite in facultate. Si sunt sigur ca cei care sunt interesati de Social Media nu iau pe bune tot ce preda in facultate, ci invata mai mult din ce citesc si experimenteaza in online.
Pe de alta parte, Horea vorbeste pe blogul lui despre faptul ca Manafu vrea sa opreasca evenimentele de Social Media din FJSC ca sa faca el altele. Ce cred ca se pierde aici e ca studentilor nu prea le pasa de razboiul asta, si nici nu urmaresc sa faca parte dintr-o tabara, iar cei interesati de Social Media se vor duce la toate evenimentele care abordeaza subiectul.
Eu unul ma bucur ca se acorda atentie FJSC-ului si studentilor din facultate si sprijin orice initiativa destinata lor. Orice eveniment, pentru studenti e bun, indiferent de cine il realizeaza. Studentiiau creier si filtreaza informatiile, caci nici Badau si nici Manafu nu sunt zei ai Social Media. Manafu are multa experienta pe evenimente si pe campanii cu bloggeri, Badau are experienta universitara.Zic sa luam d ela fiecare ce e mai bun 🙂
[…] lui Manafu, de a preda adevărata social media la nush ce facultate e bună. Adică, sper că e clar pentru toată lumea că, în acest moment, […]
[…] cine nu stie despre ce este vorba supun atentiei urmatoarele articole: – la Manafu avem 2 articole: 1 si 2; – la Badau avem: 1 2 3 4;; – La zoso avem un articol (cel mai recent dintre ele); – La […]
Bravo, Cristi, faci foarte bine, pe vremea cind am facut eu FJSC domnul Badau inca nu nenorocea tineri naivi, e bine ca le oferi instrumente sa priceapa corect cum sta treaba!
O mai fi domnisoara Drulă sefa de catedra peste departamentul de Internet?
Până la urmă, ipocrizia şi orgoliul acestui “asistent universitar) trebuie ignorate. Studenţii nu trebuie să devină victime colaterale, ci să beneficieze de tot ceea ce le poţi oferi mai mult.
Îmi pare rău să văd că în anul 2013, studenţii sunt în continuare o categorie exploatată de viitori academicieni cu aere de profesor. Chiar oare nu se poate să ajungi profesor în grad fără să sfărâmi în calea ta vise, potenţial şi entuziasm?
Sper să participe cât mai multă lume (studenţi) la evenimentul tău. Din toată inima sper!
Ahhh dra Drula! Si acum ma bantuie ora ei de PAO (presa asistata de ordinator)
[…] bloggerilor mari, pentru ca asa ai inteles tu ca se face social media. Bravo lui Manafu pentru initiativa, ca astfel studentii aia pot sa si invete ceva folositor, nu doar […]
[…] Reacţia lui Manafu mi se pare oarecum disproporţionată, dar corectă. Dar pe voi nu ar trebui să vă intereseze […]
Am interactionat cu studenti de la FJSC care mi-au spus ca au ales sa faca licenta cu Horia Badau doar pentru ca sunt pasionati de social media.
Cristian, cred ca mi-a scapat mie…dar poate ma poti ajuta tu. Unde pot gasi un CV complet al tau?
La sectiunea “Despre mine” observ doar lucruri care incep “acum 8 ani”. Nu stiu cati ani ai, dar banuiesc ca ai mai mult de 8.
Deci ce ai facut pana acum 8 ani? Ce scoli ai absolvit? Ce activitati ai facut pana sa devii expert in tot ce tine de online? Cum ti-ai cladit cariera si cunostintele astfel incat sa ajungi in 2013 sa fii expert in online?
Eu nu am reusit sa gasesc nicaieri pasii astia facuti de tine anterior statutului tau de expert, ci pare ca tu ai inceput direct facand traininguri si dand lectii altora despre lucruri pe care nu am inteles de unde si cum le-ai invatat.
Andrew, o sa iti raspund cand vei comenta cu identitatea ta reala. E prea tare comentariul tau! Vreau sa stie toata lumea cine esti.
bravo Andrew. Esti fenonemnal!
De parca daca nu a auzit de Manafu un ratat din Fundul Macaului, gata trebuie date explicatii :))
Cristi, daca imi puneam la nume “vasile ion” insemna ca am pus numele real? Ce inseamna identitate reala pentru tine? Trebuie copie dupa buletin atasata comentariului?
E cam subtire asta cu identitatea si anonimatul pentru a o folosi drept pretext sa nu raspunzi la niste intrebari de bun simt. Corect, puteai pur si simplu sa stergi comentariul (cum probabil o sa faci cu asta).
Sau poate faci ca Ioan T Morar care mi-a aprobat primul comentariu crezand ca imi da raspunsul castigator la el, dar cand am revenit cu al doilea intrebandu-l care e legatura intre a scrie carti de proza si a fi datator cu parerea in online…mi l-a sters.
Ideea este destul de simpla: vad momentan cateva zeci de persoane in online care isi cladesc unu altuia imaginea de mare specialist in d’ale online-ului. Din pacate, luati putin la verificat observi cu tristete ca nu au nici o baza. Sunt specialisti, ca tine, al caror CV incepe cu traininguri si consultanta. Dar nu la care sa fi participat pe post de invatacel, ci direct in pozitia de atotstiutor.
Si asta nu ar fi nimic. Pana la urma e treaba fiecaruia ce face si pe cine pacaleste. Dar cand cei descrisi mai sus incep sa si strige la altul ca e impostor, doar pentru ca nu e in gasca cu ei, atunci chiar devine situatia absurda si tinde spre nesimtire.
@andrew: “Sau poate faci ca Ioan T Morar care mi-a aprobat primul comentariu crezand ca imi da raspunsul castigator la el, dar cand am revenit cu al doilea intrebandu-l care e legatura intre a scrie carti de proza si a fi datator cu parerea in online…mi l-a sters.” – unde in postarea lui Ioan T Morar e vorba despre online? Se refera la presa si la jurnalism in general.
[…] oamenii care să-i pregătească pentru realitatea după uşile facultăţii. (vedeţi exemplul de Primul program de pregatire in social media pentru studentii la FJSC pe care-l pregăteşte Cristian […]
[…] oamenii care să-i pregătească pentru realitatea după uşile facultăţii. (vedeţi exemplul de Primul program de pregatire in social media pentru studentii la FJSC pe care-l pregăteşte Cristian […]
andrew, dacă și tu ai intra in cercul mafiei de la fjsc ai avea un doctorat cât ai bate din palme. pe orice subiect vrei tu.
și il ai exemplu pe domnul dobitoc, cu doctoratul și cartea lui.
Probabil cel mai indicat ar fi fost sa stau in banca mea si sa urmaresc rontaind floricele de porumb, tot schimbul de replici!
Numai ca, atunci cand replicile sunt de-a dreptul dezolante si fara nici cea mai mica logica, nu stiu de ce dar simt nevoia sa-mi spun parerea, poate cineva o va asculta!
Nu exista specialisti Social Media ce au fost scoliti si ce au diplome care sa ateste lucrul asta, insa, foarte multi dintre cei ce azi dirijeaza Social Media din Romania(si nu numai) au dobandit de-a lungul timpului experienta, prin esecuri si succese, din aplicarea de strategii bune sau mai putin bune, insa prin simplul fapt ca au practicat ceea ce predica le da tot dreptul din lume sa fie considerati specialisti!
Daca e cineva care considera ca e nevoie de un rahat de diploma pentru a fi priceput intr-un domeniu ca Social Media atunci se inseala amarnic!
Social Media nu este medicina, domeniul asta avanseaza si se schimba cu o viteza uluitoare de la o luna la alta, nu e un domeniu care sa se bazeze strict pe date fixe, e un domeniu in care comunicarea si adaptarea la avantul tehnologic trebuie sa se faca instantaneu de catre o persoana ce doreste sa activeze in aceasta bransa!
Intre unul cu diploma si fara pic de experienta in practica si unul fara diploma dar cu experienta de peste 3-4 ani, cu siguranta voi alege pe cel ce are experienta de partea lui!
Sa predici este extrem de usor, dar sa aplici si mai ales sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci…eheee….aici este punctul critic pe care multi dintre cei ce predica nu-l vor depasi niciodata!
Felicitari pentru initiativa Cristi, ar trebui sa iti extinzi ”antenele” si spre facultati de Litere, de unde multi dintre adevaratii jurnalisti rasar! Social Media se invata de la cei ce practica Social Media, nu de la cei ce doar vorbesc despre!
Liviu, de ce crezi ca suntem o tara de rahat si nu progresam ? Pentru ca sunt oameni ca asta de mai sus, care au mentalitate de Epoca de Piatra, si mai grav, suntem condusi de oameni depasiti de timp, care nu vad decat BANI, BANI, BANI, si nu doar noi, asa e toata Europa si toata lumea… Nu stiu ce ne asteapta, dar bine sigur nu va fii, cat timp prosti ca astia vor reprezenta 90 % dintre noi…
Andrew, e simplu sa spui “ma cheama Andrei Vasile” si vezi “aici” cine sunt. Ma gandesc ca e de bun simt sa ne cunoastem interlocutorul. Ma gandesc ca nu ai sta la o masa cu un individ cu cagula pe cap. Astfel, din start, pornim de la premisa ca suntem barbati si ne asumam ce spunem. Care e justificarea anonimatului?
Trecand peste asta, pentru ca apreciez decenta limbajului, iti “dau apa la moara”.
Imi este greu sa cred ca nu ai gasit pe blog informatii despre mine, pe Google sau LinkedIn. Chiar imi este. Cred ca vrei doar sa faci valuri asa cum ai facut la Ioan T Morar recent si la Dragos Stanca anul trecut, sub un alt nume. Nu ma intereseaza cum se prezinta altii, cine isi spune expert si cine isi incepe CV-ul cu cuvinte mari. Pe acest blog si oriunde pe Internet, nu vei gasi un rand scris de mine in care pretind ca sunt expert.
Imi pare rau pentru personajul amintit. Nu trebuie sa zica nimeni nimic despre el. Actiunile lui spun totul.
Deci despre ce vorbim noi aici, cand eu nu ma dau nici expert si nici nu fac valuri precum amintitul personaj?
[…] timpul sa facem putin curatenie si sa luam atitudine. Sa trimitem scrisori catre facultate, sa organizam cursuri in care sa spunem pe bune ce se intampla in Social Media, sa scriem pe bloguri avertizari, adica sa […]
[…] Primul program de pregatie in social media pentru studentii la FJSC | M A N A F U * […]